Vánoční strom pro Staroměstské náměstí

Tak byl dnes zase pokácen strom pro Staroměstské náměstí. smrk1

 

V Ratajích nad Sázavou se uskutečnila show, při které padl přes 60 let starý smrk, vážil 7 tun,  byl přes 24metrů vysoký.

 

  Byl poctěn. Bude stát, uříznutý,  přibližně měsíc na náměstí  našeho hlavního města a  ověšen všemožnými cetkami ozdobí Vánoční trhy.

Vyhrál  chudák soutěž, do které se nepřihlásil.  Prošel dendrologickým průzkumem, měl reprezentativní vzhled,  esteticky víc než vyhovuje.

   Město Rataje včele se starostou je hrdé na to, že zrovna jejich strom bude šaškovat na narvaném Staromáku a pak skončí bůhví kde. Musel prý ustoupit nutné  revitalizaci parku.

 

A tak se ptám, kde bereme to právo? Zasloužíme si to? Proč?  Tím ukazujeme, že jsme víc, než ten strom? Že máme větší zásluhy?

 

Nestačil by nám na ten měsíc plastový kužel, na který bychom zavěsili ty krásné, umělecky ztvárněné, jedinečné ozdoby? Kdo nám dal souhlas? Ten strom asi ne.

 Nemůžeme se ho zeptat, jestli je také hrdý….Dokážeme si uvědomit, že krásný, rovně rostlý strom je bohatství pro nás pro všechny a že to, jak se k němu chováme je vizitkou nás všech? Ukazuje se zde opět povrchnost dnešní doby? To si tu medovinu musíme opravdu dát pod živým stromem? On to tam někdo ocení?

Nebo máte jiný názor? Tak to třeba celé špatně chápu. Vaše názory mne zajímají.

 

Vaše Aubrieta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Časový limit byl překročen. Načtěte prosím CAPTCHA znovu.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Co když si příště nevzpomenete?

Nejnovější aubrietin příspěvek přímo na Váš e-mail :-)


Děkuji za Vaši návštěvu

Powered by WordPress Popup