Ostružiny
Ostružinový čas. Vždy, když u nás dozrají ostružiny, je všem jasné, že je konec prázdnin. Ale nebuďme smutní. Něco nového přichází, doufejme, že to bude jen dobré.
Přináším Vám ostružiny třikrát jinak, vždy jednoduše a rychle. Nebudeme přeci trávit poslední dny prázdnin v kuchyni
Poprvé to bude ostružinový dort.
Do dortové formy umícháte úplně obyčejný piškot (tři vejce, 1/3 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr – vše smíchat a dát do vymazané formy). Upečený rozříznete vejpůl a naplníte šlehačkou ušlehanou spolu se ztužovačem šlehačky, druhou ušlehanou šlehačkou dort ozdobíte, jistě si všímáte, že povrch nemusí být hladký, možná čím nedbaleji, tím lépe. A navrch konečně ty ostružiny, i borůvky když máte :-).
Podruhé si uvažte kytku.
Tahle je krásná, se starorůžovými růžemi, ostružinami, černým bezem a komulí.
No a na závěr, do třetice, moje oblíbené! Budu se opakovat, ale je až neuvěřitelné, jak čerstvé rostliny a plody ochutí obyčejnou vodu. To už jsem psala dvakrát, já vím, pořád jsem z toho nadšená.
Tentokrát do vody přidejte mátu a ostružiny. Dobrou chuť a hodně radosti.
Vaše Aubrieta
Kam dál ?
Domů | Aubrietiny procházky | Aubrietina zahrádka | Aubrietiny nápady | Archiv | Fotogalerie
další podobné články