středa 23.7. 2014
Milí přátelé Aubriety,
no ano, taky ho pijeme. Je pravda, že hlavně nealkoholické. Hle, zde recept.
Je zcela primitivní. Jdu na zahrádku. Natrhám mátu. Docela hodně i dvaceticentimetrové větvičky. Když se mi chce, otrhám do nápoje jen lístky, když se mi nechce, dám ji tam, jak jsem ji utrhla. Určitě je lepší nečekat, až máta vykvete. Obsah mentholových silic se s kvetením snižuje, na druhou stranu působí kvítka v nápoji velice dekorativně.
Pak nakrájím citron. Doporučuji bio kvalitu, nemusíte ho pak loupat, že. Vezmu džbán. Do džbánu dám natrhanou mátu, citron a kostky ledu. Zaliji vodou – hodně studenou. Vždy mě překvapí, jak dokáží čerstvě natrhané rostliny výborně ochutit obyčejnou vodu. Ale to už jsem psala v povídání o borůvkách.
Na jednom přátelském setkání jsem pila i variantu bezinkovým sirupem. Prostě ho tam trochu vrznete k tomu. A možná už nebudete chtít jinak.
Máte-li zájem, ještě mám pro Vás malé povídání o mátě Máta a její kolegyně
Vaše Aubrieta
Kam dál ?