Uděláme si mojito

středa 23.7. 2014

Milí přátelé Aubriety,

no ano, taky ho pijeme. Je pravda, že hlavně  nealkoholické. Hle, zde recept.

DSC_0551

 

Je zcela primitivní. Jdu na zahrádku. Natrhám mátu. Docela hodně i dvaceticentimetrové větvičky. Když se mi chce, otrhám do nápoje jen lístky, když  se mi nechce, dám ji tam, jak jsem ji utrhla. Určitě je lepší nečekat, až máta vykvete. Obsah mentholových silic se s kvetením snižuje, na druhou stranu působí kvítka v nápoji velice dekorativně.

DSC_0449
vykvetlá máta peprná , zde kultivar Mojito

Pak nakrájím citron. Doporučuji  bio kvalitu, nemusíte ho pak loupat, že. Vezmu džbán. Do džbánu dám natrhanou mátu, citron a kostky ledu. Zaliji vodou  – hodně studenou. Vždy mě překvapí, jak dokáží čerstvě natrhané rostliny výborně ochutit obyčejnou vodu. Ale to už jsem psala v povídání o borůvkách.

Na jednom přátelském setkání jsem pila i variantu  bezinkovým sirupem. Prostě ho tam trochu vrznete k tomu. A možná už nebudete chtít jinak.

Máte-li zájem, ještě mám pro Vás malé povídání o mátě Máta a její kolegyně

Vaše Aubrieta

Kam dál ?

Bezinková šťáva, čaj a med
DSC_0326
Borůvkové osvěžení
Kopřivy a hluchavky
DSC_0552
Máta peprná a její kolegyně

 

 

 

 

 

 

 

Co když si příště nevzpomenete?

Nejnovější aubrietin příspěvek přímo na Váš e-mail :-)


Děkuji za Vaši návštěvu

Powered by WordPress Popup