Jak jsme dělali kompost

Ekologická  likvidace, recyklace, třídění odpadu a kompostování, tím vším jsem nadšena. Odpad třídím, doufám, že je recyklován, v mém životě chybělo jen kompostování,  výroba kvalitního domácího  kompostu plného živin pro mé kytičky i zeleninu.

Ano „kompost“, takový obyčejný, ten doma máme. Já chtěla ale lepší, moderní, pečlivě opečovávaný, ve kterém uvařím za čtvrt hodiny vejce na hniličku, protože teplota v nitru kompostu dosáhne až 75C.

A tak jsme ho koupili a postavili, pěkně na sluníčko, aby bylo tlení usnadněno.

DSC_0564

Dno jsme vyložili geotextilií, jen tak pro pořádek,  a na ni pečlivě rozhrnuli nadrcené větvičky a suché stvoly kytiček.

DSC_0568

koláž1

Pak přišla na řadu jemně nasekaná tráva, potom  chlévská mrva, tak dva roky stará.  ( :-) vím, klidně mohla být i mladší).

koláž2

 

DSC_0574

A na ni opět posekaná tráva.

koláž3

Teď už jen zbývá pečlivě třídit odpad a odhazovat zeleninové zbytky z kuchyně. Dnes nic moc, byla to jen cibule. Čekám, až  ten, co mě má rád a co kompost stavěl, sní banán…..Jeho slupka (toho banánu) bude pro kompost zlatem.

Zítra se chystám upéct kuře na zelenině,  už se těším  na slupky od brambor, celeru a mrkve….

Práce probíhala za pečlivého dohledu našeho psa :-) DSC_0567

Vaše Aubrieta


Kam dál ?
Domů | Aubrietiny procházky | Aubrietina zahrádka | Aubrietiny nápady | Archiv | Fotogalerie
další podobné články

Jak hnojit truhlíky
Kopřivový čaj
Truhlíky
Talovín zimní

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Časový limit byl překročen. Načtěte prosím CAPTCHA znovu.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Co když si příště nevzpomenete?

Nejnovější aubrietin příspěvek přímo na Váš e-mail :-)


Děkuji za Vaši návštěvu

Powered by WordPress Popup