Aubrietin rybízový koláč
Milí přátelé Aubriety,
je prázdninová neděle. A bude kafíčko. A ke kafíčku koláč. Rychlý. Stihnete ho upéct při přípravě nedělního oběda. Já ho teda pekla včera odpoledne. Bylo krásně a tak jsem ke koláči pořídila i několik fotek.
Prvně ale bude třeba natrhat rybíz. Což může být příjemná relaxace, protože ho nebude třeba mnoho. Tak půl litru řekněme. Pěkně ho odstopkujte. Vymažte si koláčovou formu olejem – v receptu je množství surovin vypočítáno právě do ní a ještě ji vysypejte hrubou moukou.
Umíchejte těsto z 12 lžic polohrubé mouky, 6 lžic cukru krystal, 4 lžic oleje, 2 vajec, 1 kypřícího prášku a 2 dcl mléka. Těsto nalijte do vymazané formy a posypejte rybízem a následně žmolenkou. Tu vyrobíte z oleje, moučkového cukru a hladké mouky. Pro méně znalé tyto tři komponenty smícháte až vzniknou hrudky. Ve vyhřáté troubě (180C) koláč pečeme asi půl hodiny.
Krásný dnešek i dny příští
Vaše Aubrieta
A kdo jste se ještě nekoukli na video, tak v článku o Bohnicích už bude navždy