Aubrietin rybízový koláč

Milí přátelé Aubriety,

je prázdninová  neděle. A bude kafíčko. A ke kafíčku koláč. Rychlý. Stihnete ho  upéct  při přípravě nedělního oběda. Já ho teda pekla včera odpoledne. Bylo krásně a tak jsem ke koláči pořídila i několik  fotek.

DSC_0040

 

Prvně ale bude třeba natrhat rybíz. Což může být příjemná  relaxace, protože ho nebude třeba mnoho. Tak půl litru řekněme. Pěkně ho odstopkujte.  Vymažte si koláčovou formu olejem  – v receptu je množství surovin vypočítáno právě do ní a ještě ji vysypejte hrubou moukou.

DSC_0070

Umíchejte těsto z  12 lžic polohrubé mouky, 6 lžic cukru krystal, 4 lžic oleje, 2 vajec, 1 kypřícího prášku a 2 dcl mléka. Těsto nalijte do vymazané formy a posypejte rybízem a následně žmolenkou. Tu vyrobíte z oleje, moučkového cukru a hladké mouky. Pro méně znalé tyto tři komponenty smícháte až vzniknou hrudky. Ve vyhřáté troubě  (180C) koláč pečeme asi půl hodiny.

DSC_0077

Krásný dnešek i dny příští :-)

Vaše Aubrieta

A kdo jste se ještě nekoukli na video, tak v článku o Bohnicích už bude navždy :-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Časový limit byl překročen. Načtěte prosím CAPTCHA znovu.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Co když si příště nevzpomenete?

Nejnovější aubrietin příspěvek přímo na Váš e-mail :-)


Děkuji za Vaši návštěvu

Powered by WordPress Popup